Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny Anne Frank-utställning på Stadsbiblioteket uppmärksammar Förintelsen

För att uppmärksamma minnet av Förintelsen ställs utställningen ”Anne Frank – Om jag bara får vara mig själv” ut på Stadsbiblioteket i Västerås.

Annons

Utställningen är gjord av myndigheten Forum för levande historia i samarbete med museet Anne Frank House i Amsterdam. Den utforskar med utgångspunkt i Anne Franks liv frågor om identitet, fördomar och vår syn på varandra.

Den judiska flickan Anne Frank dog 15 år gammal i koncentrationslägret Bergen-Belsen. Hon blev efter sin död internationellt känd genom sin dagbok som skildrar tyskarna ockupation av Nederländerna under andra världskriget.

– Utställningens titel ”Om jag bara får vara mig själv” är nog något som många ungdomar i dag känner igen sig i. Längtan efter att få accepteras för den man är. Att förintelsen fortfarande 72 år senare uppmärksammas så mycket i filmer och böcker tyder på att det inte är något som vi har glömt eller som är historia, utan något som är högst aktuellt för oss i dag, säger Kerstin Klingmann, kultursekreterare på Västerås stad.

Kerstin Klingmann, kultursekreterare och Dag Hedberg, bibliotekarie, berättar om den nya utställningen ”Anne Frank – Om jag bara får vara mig själv” på Stadsbiblioteket.

Utställningen planeras också att visas i Råby centrum och på Viksängsskolan och möjligen också fler platser i Västerås under våren.

– Det är en utställning som kan hämtas från Forum för levande historias hemsida och enkelt sättas upp, säger bibliotekarien Dag Hedberg som är ansvarig för utställningen på Stadsbiblioteket.

Utställningen om Anne Frank visas fram till den 12 februari.

Mer läsning

Annons