Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyqvists sista inspelning inte avslutad

Bortgångne Michael Nyqvist medverkar i flera kommande Hollywoodfilmer. Han hade bland annat en roll i "Kursk" – danske Thomas Vinterbergs film om den ryska ubåtskatastrofen år 2000.

Annons

I filmen spelar Nyqvist med bland andra Colin Firth och Max von Sydow och inspelningen pågår fortfarande, enligt Indiewire. Det är ännu inte känt om Nyqvist hann spela in sina scener. Filmens premiär är planerad till nästa år.

STOCKHOLM 2017-01-04Skådespelaren Michael Nyqvist vid  presentationen av nomineringarna till årets Guldbaggar. Nyqvist var nominerad till bästa biroll för rollen som chefredaktör Markel i Den allvarsamma lekenFoto Henrik Montgomery / TT kod 10060

Nyqvist medverkar också i actionfilmen ”Hunter killer”, även den om ubåtar. I filmen spelar han en rysk kapten tillsammans med Gerard Butler, Gary Oldman och Billy Bob Thornton. Filmen väntas få premiär senare i år, skriver Variety.

Han har även en roll som biskop i Terrence Malicks historiska drama ”Radegund”, om en österrikisk lantbrukare som vägrar att slåss för nazisterna under andra världskriget. Enligt Variety går även den går upp på bio under 2017.

Mer läsning

Annons