Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyskrivet i Berwaldhallen i höst

Radiosymfonikerna möter jazzgruppen EST under kommande säsong i Berwaldhallen i Stockholm som också rymmer en rad uruppföranden. Hösten inleds med att den 90-årsjubilerande Herbert Blomstedt dirigerar.

Annons

De båda tonsättarna Britta Byström och Victoria Borisova-Ollas har skrivit var sitt nytt stycke för Radiosymfonikerna. Radiolyssnarna och publiken i Berwaldhallen får också höra en nyskriven harpkonsert, "Trans", av den finska Polarpristagaren Kaija Saariaho.

Jacob Mühlrad arbetar just nu med ett nytt stycke som framförs av Radiokören och Eva Dahlgren den 14 oktober.

Bland uruppförandena finns även Jacob Mühlrads nyskrivna stycke för Radiokören och Eva Dahlgren.

– Jag är jättestolt över att vi har så många uruppföranden och kan presentera så mycket nyskriven musik, säger konserthuschefen Helena Wessman, som gläds lika mycket åt ensemblerna och deras chefsdirigenter Daniel Harding och Peter Dijkstra.

Dijkstra gör sin sista säsong som Radiokörens ledare och passar på att förverkliga några av sina drömprojekt, bland annat uruppförandet av "72 Angels", ett verk som den ryskamerikanska komponisten Lera Auerbach arbetat med under många år.

Britta Byström har komponerat ett nytt stycke åt Radiosymfonikerna.

Efter symfoniska tolkningar av Ane Brun och David Bowies musik ger sig Radiosymfonikerna i höst i kast med jazzgruppen EST vars medlemmar också medverkar på scenen.

Finlands 100 år som självständig nation firas under Östersjöfestivalen i slutet av augusti men också med en jubileumsgala den 6 december under ledning av Jukka-Pekka Saraste.Erika Josefsson/TT

Annons