Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paret Obama tecknar bokkontrakt

Bokförlaget Penguin Random House har tagit hem ett mycket lukrativt kontrakt – memoarerna av USA:s tidigare presidentpar Barack och Michelle Obama.

Annons

De ekonomiska detaljerna i det eftertraktade kontraktet, som ger rätt att publicera två böcker, är inte känt. Enligt Financial Times får de två 60 miljoner dollar för besväret, motsvarande 540 miljoner kronor. Om det stämmer är det en rekordsumma.

Barack och Michelle Obama tecknar kontrakt med Penguin Random House.

I kontraktet ingår också att förlaget donerar en miljon böcker, tillägnat Obama-familjen, till organisationen First Book. Paret Obama ska i sin tur donera en del av intäkterna till olika välgörenhetsstiftelser, som Obama Foundation, skriver The New York Times.

"Vi är mycket glada att fortsätta vårt publicistiska partnerskap med Barack och Michelle Obama. Med sina ord och sitt ledarskap förändrade de världen, och vi strävar varje dag, med de böcker vi publicerar, att göra samma sak", skriver Penguin Random House-chefen Markus Dohle i ett uttalande, och lovar att varje bok blir en "global publiceringshändelse utan motstycke i omfattning och betydelse".

Barack Obama har redan skrivit två memoarer och en barnbok.

Mer läsning

Annons