Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik Lundberg blev dragplåster

Författaren bjöd på en mix av identitetssökande, småstadsmentalitet och humor när han föreläste på Teaterbiografen under torsdagen. 

Annons
Författaren och kolumnisten Patrik Lundberg besökte teaterbiografen i Norberg.

Under november månad pågår Novembernyanser i Norberg. Ett evenemang för att fira att Nya Folkets hus fyller 40 år i år. Bland punkterna på programschemat fanns bland annat ett besök av kolumnisten och författaren Patrik Lundberg, aktuell med boken "Onanisterna". Under torsdagseftermiddagen intog han scenen i Teaterbiografen, där han bland annat pratade om identitessökande.

- När jag fick höra att föräldrarna jag just återförenats med inte var mina biologiska kunde jag bara tänka "det här blir en bra bok", sa Patrik Lundberg och möttes av skratt.

Patrik Lundberg hittade många liknelser mellan hemstaden Sölvesborg och Norberg. Han berättade om hur han, liksom många andra ägnade lediga timmar efter studenten med att köra flera varv i rondellen, eller att ligga på soffan. Samt fler berättelser som tycktes falla Norbergspubliken i smaken.

Innan Norbergsresan hade författaren en önskan om att hinna se Kärrgruveparken under sin visit. På torsdag förmiddag var han där.

- Imorse fick jag se kärrgruveparken - den heliga marken som jag hört så mycket om. Jag hann även med att äta buffé på puben igår, sa Patrik innan han började räkna de gyllene bufféreglerna. 

Mer läsning

Annons