Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Ols filmelever gick till final

På lördagskvällen var de sex filmfinalisterna inbjudna till final på biograf Skandia i Stockholm. Det blev inget förstapris i Stockholm filmfestival junior men så var också konkurrensen oerhört hård.

Annons
På lördagen var det duktiga gänget från Per Olsskolan på plats på biograf Skandia i Stockholm. Det blev inget förstapris men Fagerstaeleverna var ett av tio nominerade finallag av ursprungligen 600 bidrag.

Varje år har elever runt om i landet möjlighet att göra kortfilmer och skicka in dem till Stockholm filmfestival Junior. Från Fagersta deltog sex elever från Per Olsskolan med skräckkomedin Hemsökt hem. 

I år kom hela 600 bidrag kom in till festivalen. Trots superhård konkurrens lyckades Per Olsgänget ta en av tio finalplatser i sin ålderskategori. Det blev inget förstapris men eleverna är nöjda med finalplatsen. 

-De är glada ändå och över upplevelsen med resan till Stockholm, säger resursläraren Robin Pykkönen som jobbat tillsammans med eleverna i filmprojektet. 

Projektet med Hemsökt hem är slut men just nu pågår ett tiotal filmprojekt på skolan. 

Robin Pykkönen hoppas att finalplatsen kan inspirera fler elever att göra film.  

I det finalbelönta filmteamet ingår Ahmad Elturk, Sven Långström, Hannes Carlsson, Saga Electra Nejad Pour, Joanna Ali och Berina Sulovska. 

Läs mer om Per Olsgänget här

Annons