Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär vecka tar plats i Söderbärke

Det är för sjätte året i rad som möljanveckan anordnas i Söderbärke. En vecka som fylls av uppträdanden, återblickar och en avslutande marknad.

Annons

Medlemmar från föreningen Söderbärkemöljan arrangerar en vecka fylld av aktiviteter. De är förväntansfulla och hoppas på mycket besökare under veckans gång.

– Det har blivit allt mer populärt under åren. Men antalet besökare beror oftast på vädret, säger Gunnar Jansson, som arbetar i föreningen Söderbärkemöljan.

Besökare kommer bjudas på underhållning från artister och dansare. På torsdagskvällen kommer Bengan Janson och Cajsa-Stina Åkerström att hålla en jubileumskonsert i kyrkan.

Läs mer: Möljan blev en stor folkfest i Söderbärke

Då Söderbärkemöljan fyller 25 år i år kommer de göra en tillbakablick. Två hambodansare par från trakten kommer finnas på plats under invigningen.

– Jag önskar att hambodansen kunde återupplivas. Det behövs, säger Carina Nääs, aktiv i föreningen Söderbärkemöljan.

Sara May Kahl kommer att vara på plats för att svara på frågor om byggnadsvård och ekologiskt hållbart byggande. 

Men medlemmarna i föreningen Söderbärkemöljan ser mest fram emot traktorcruising och avslutningsdagen nästa lördag. Under hela dagen är det en stor marknad.

– Marknaden är något som alltid funnits och därför brukar det locka mycket folk, säger Maritta Laihajärvi, från föreningen Söderbärkemöljan.

Läs också: ”Det är en tradition att vara stolt över”

Läs också: Dags för roddkampen mellan kommunerna

Annons