Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Queerteologi i Domkyrkan – andra samtalskvällen om hur vi talar om Gud

Föredragen och samtalen om hur vi talar om Gud fortsätter i Västerås domkyrka. I kväll talar prästen och teologidoktoranden Peter Forsberg om queerteologi utifrån vinterns debatt om Jesus könsbenämning.

Annons

När Svenska kyrkan i Västerås till julen omnämnde Jesus med ett könsneutralt pronomen väckte det upprörda känslor och en debatt som även spred sig internationellt. Tillsammans med VLT, där mycket av debatten ägde rum, ordnar Domkyrkan under april och maj fyra kvällar med föredrag och samtal om hur vi talar om Gud.

Onsdagen den 25 april klockan 17.30 är det dags för de andra tillfället. Prästen Peter Forsberg forskar om queerteologi och kommer utifrån vinterns debatt tala om normer, makt och talutrymme under rubriken ”Vem får tala om Gud?”.

Som tidigare är domkyrkokaplan Markus Holmberg värd för samtalet och VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius, som själv deltog i debatten med sitt uppmärksammade text ”Jesus är förstås en han – en alldeles makalös man”, kommenterar, diskuterar och ställer frågor till Peter Forsberg utifrån hans föredrag.

Annons