Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rausingbok fördöms av anhöriga

Sigrid Rausing har skrivit en bok om sin relation till brodern Hans Kristian och hans amerikanska fru Eva Rausing, som dog i sviterna av parets narkotikamissbruk. Boken fördöms nu av Eva Rausings far som ifrågasätter avsikten med boken och objektiviteten i den.

Annons

Eva Rausings död i Storbritannien 2012 väckte stor uppmärksamhet och fick rubriker världen över. Hon hittades av polisen i parets fashionabla bostad i stadsdelen Belgravia i London två månader efter sin död. Obduktionen visade att hon dött av kokainmissbruk i kombination med hjärtproblem. Maken och arvtagaren till Tetra Pak-imperiet Hans Kristian Rausing dömdes senare till tio månaders villkorligt fängelse för brott mot griftefrid.

Hans Kristian Rausing och hans fru Eva Rausing. Arkivbild.

Boken "Mayhem" är planerad att släppas i september, skriver The Guardian. Tom Kemeny, Eva Rausings far, ifrågasätter boken i ett uttalande där han hävdar att Sigrid Rausings skildring av paret är "helt förvrängd".

Kemeny beskriver sin dotter som "en snäll, godhjärtad och kärleksfull mor". Han säger att boken "bortser från den här sidan av Evas personlighet framför författarens rättfärdigande att initiera en smärtsam, juridisk strid för att ta Evas barn ifrån henne". Sigrid Rausing tog tillfälligt hand om makarna Rausings fyra barn när Hans Kristian Rausing inte fullbordade en rehabilitering.

"Vi känner att Eva skulle ha varit i livet i dag om inte barnen hade tagits ifrån sin kärleksfulla mor", säger Kemeny i uttalandet och att det "slutligen ledde till hennes död, enligt vår uppfattning".

Sigrid Rausing säger i ett uttalande till The Guardian: "Jag har viss sympati för Tom Kemenys önskan att försvara sin dotters minne, men de flesta av hans påståenden mot mig och min bok, i hans senaste uttalande, stämmer helt enkelt inte."

Annons