Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommartider i Fagersta

"Det var bara äldre män och jag tänkte, vad gör vi här egentligen?" säger Tommy Ekman om spelningen hos rymdföreningen. I kväll besöker han Fagersta.

Annons
Tommy Ekman och Micke ”Syd” Andersson besöker Fagersta och Brukshotellet i kväll.

Under 80-talet slog banden Style och Gyllene Tider stort i Sverige. De gjorde hits som i dag räknas som klassiker. Låtar som Fantasi, Dover Calais, Sommartider och När vi två blir en tillhör den svenska låtskatten.

Trots att inte något av banden i dag är aktiva på heltid så lever låtarna fortfarande vidare. I kväll kommer Tommy Ekman från Style och Micke ”Syd” Andersson från Gyllene Tider för att underhålla Fagerstapubliken på Brukshotellet.

Under den över 30 år långa karriären har också synen på turnerandet förändrats. För Tommy Ekmans del känner han sig mer avslappnad i dag. Om besökarna på en spelning är få spelar det inte längre en lika stor roll.

– Jag har fattat att man inte kan försöka kontrollera för mycket hur saker ska vara. Man kan inte lyfta ut det i förväg, man får vara i nuet och bjuda på sig själv. Att stå på scenen blir roligare och roligare, säger han och fortsätter:

– Vi gör en del företagsspelningar och sådant. En gång spelade vi på västkusten hos en rymdförening. Det var bara äldre män och jag tänkte, vad gör vi här egentligen?

– Det slutade med att de stod med slipsarna runt huvudet och det blev en fantastiskt bra och rolig spelning. Så det blir ändå aldrig som man tänkt sig.

Annons