Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Al Pitcher på ny Sverigeturné: "Jag blir fortfarande häpen varje dag"

Al Pitcher ger sig ut på vägarna igen. Föreställningen "Sverige syndrome" är komikerns mest personliga hittills.

Annons

– Man kommer att få lära känna mig lite mer, säger han.

Al Pitcher vill att publiken ska känna sig glad över att bo i Sverige efter att ha sett en av hans föreställningar.

Ståuppkomikern Al Pitcher, som är född i England men uppvuxen på Nya Zeeland och numera bor i Stockholm, har blivit känd för sina skämt om Sverige. I föreställningarna "Fika", "Påtår" och "Näääämen, it’s Al Pitcher" har han skojat om sina möten med typiskt svenska företeelser.

Nu är det klart att han åker på turné i höst med en helt ny föreställning – "Sverige syndrome". Den skiljer sig litegrann från hans tidigare shower.

– Den här gången känner jag att jag har en röd tråd i föreställningen. Tidigare har det handlat om att gå ut och försöka få folk att skratta så mycket som möjligt, nu vill jag göra det samtidigt som jag berättar en historia och förklarar varför jag älskar det här landet, säger Al Pitcher.

Historien handlar om hur han hamnade i Sverige och varför han blev kvar.

– Idén uppstod när jag var på Nya Zeeland med min familj, det var december och varmt och vi var på stranden. Mina barn sa: "Pappa, varför stannar vi inte här? Det här är ju paradiset", berättar Al Pitcher.

– Föreställningen utgår från hur jag förklarar för dem hur fantastiskt Sverige är och varför det är vårt hem. Och jag älskar faktiskt att bo här, jag är väldigt förtjust.

"Sverige syndrome" kommer dock också att innehålla en hel del av den observationshumor som Al Pitcher slog igenom med.

– Jag blir fortfarande häpen varje dag. Folk frågar mig om den källan inte kommer att sina men det gör den inte. För en komiker är det som att vara ett barn i en godisaffär. Man ser nya saker hela tiden, säger han men medger samtidigt att han förstår mer av den svenska mentaliteten nu.

– Jag är inne i systemet nu och förstår folket lite mer. Jag känner mig svensk. Om jag går på restaurang så spelar det ingen roll hur dålig maten eller servicen är, när de kommer fram och frågar om allt är ok så säger jag bara "yeah, yeah, yeah, bra, bra, bra, tack för maten". Jag brukade inte vara sådan men svenskheten tar över.

Biljetterna till "Sverige syndrome" släpps den 28 mars.

FAKTA/HIT KOMMER AL PITCHER

27/10 Norrköping, 28/10 Göteborg, 3/11 Västerås, 4/11 Malmö, 10–11/11 Stockholm, 17/11 Karlstad, 24/11 Linköping, 25/11 Göteborg, 1–2/12 Stockholm, 8/12 Luleå, 9/12 Umeå.

Mer läsning

Annons