Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teaterchefer krävs på svar av riksdagen: "Det här är rena lagöverträdelser"

Efter uppropen med vittnesmål om sexuella övergrepp och trakasserier bland skådespelare och sångare kallar riksdagens kulturutskott till sig cheferna för Dramaten, Kungliga operan och Riksteatern, skriver Dagens Nyheter.

Annons

STOCKHOLM 20171016Riksdagsledamoten Olof Lavesson (M), ledamot i den parlamentariska public service-kommittén lämnar över delbetänkandet om nytt finansieringssystem för radio och tv tillkultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP).Foto: Alexander Larsson Vierth/ TT kod 11840

– Vi vill framför allt höra vilka åtgärder man tänker vidta och varför ingenting har hänt. De har varit medvetna om den debatt som föregått under lång tid och man kan ju inte vara helt omedvetna om att det förekommer både övergrepp och annat inom sektorn, säger kulturutskottets ordförande Olof Lavesson (M) till tidningen.

Kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) har redan haft ett möte med cheferna för nationalscenerna och krävde då omedelbara förändringar.

Olof Lavesson betonar att de avslöjade trakasserierna på flera institutioner inte får förringas till enbart ett arbetsplatsproblem.

– Det här är rena lagöverträdelser, säger han till DN.

Annons