Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två levande arméknivar bjuder på cirkusshow i Skinnskatteberg

En stor dansk och en liten fransman i duon 100% Circus besöker på torsdagen Skinnskatteberg för föreställning i Korpen för allmänheten och skolbarn.

Annons

Är det nödvändigt att andas? Kan man hänga i håret? 100% Circus pressar sina förmågor till det omöjligas gräns.

Till mongolisk strupsång och hula-dans utför den udda duon Mikkel Hobitz (192cm, 85kg) och Julien Auger (168cm, 57kg) halsbrytande akrobatik bland annat med påle i en föreställning fylld av vänskap och humor.

De beskriver sig själva som en schweizisk armékniv. Med sina multidisciplinära tricks blandar de akrobatik, jonglering och kinesisk påle, perch. De är dessutom musiker.

Våren 2012 tog de examen på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och har sedan dess turnerat med olika grupper runt om i världen. Med oväntade cirkusexperiment vrider och vänder Julien och Mikkel i sin familjeföreställning på allt som vi tar för givet.

– Jag har känt Julien sedan dansskolan och det är egentligen han som är den perfekte flygaren - både lätt och stark. Vi tänkte att det skulle vara kul att vända på det, så att han istället får rollen som bas och jag, som väger 27 kilo mer skulle vara flygaren. Det blev vår startpunkt och sedan dess har vi fortsatt att bryta ner de fysiska lagarna, säger Mikkel Hobitz.

Föreställningen ges för eleverna i årskurs 6, 7 och 8 på Korpen under torsdagen och för allmänheten på kvällen.

Är det nödvändigt att andas? Kan man hänga i håret? 100% Circus pressar sina förmågor till det omöjligas gräns.

Mer läsning

Annons