Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Twopointeight blir försten ut

Nu är ribban satt. Nyöppningen av klubb GM gästas av inga mindre än kvartetten i Twopointeight. ”Och med de andra kommande bokningarna som är spikade kommer vi inte sänka ribban i första taget”, säger arrangören Peter Räikkönen.

Annons
Först ut. Bandet Twopointeight besöker på lördag nyöppningen av GM.

Tanken och förhoppningen är att GM i Fagersta ska boka in minst en liveakt i månaden.

– Men det beror helt på. Om det finns bra lokala band så kan det lätt bli fler, säger Peter Räikkönen.

Han menar att responsen har varit kanon i och med premiären.

– Det verkar vara många som är glada att det händer något i Fagersta och att det satsas på utelivet igen. Vi på GM hoppas att det bjuds upp till dans.

Det tänkta bandet som skulle få inleda första utekvällen fick förhinder, men kommer en annan kväll. Trots det behövs det inte hängas läpp.

– Att Twopointeight kunde komma lite tidigare är vi mycket glada över. Det blir fint, säger Peter Räikkönen.

José Dominguez Lopez är basist i bandet och även han mycket pepp på att få uppleva Fagersta by night.

– Det ska bli riktigt kul att få komma ut och spela på klubb igen. Vi har lite fastnat i förbandsträsket och kört på det spåret sedan starten egentligen, säger han.

Dock är det inga småband de turnerat runt med de senaste tio åren. Flogging Molly, Bad Religion, Danko Jones och The Gaslight Anthem för att nämna några.

– Och det har varit skitbra såklart, men det blir fint att få spela för folk som är där för att se just oss. Faktiskt så blir det här vår andra spelning i Sverige de senaste två åren, säger José Dominguez Lopez.

Bandet är skivaktuella med platta nummer tre, From Wires, som släpptes för ett par veckor sedan.

Brian Fallon från Gaslight Anthem har producerat skivan tillsammans med Pete Steinkof från The Bouncing Souls.

The Gaslight Anthem har ju gjort en cover på er låt This is where we part. Coolt! När får vi höra er göra en cover på någon av deras låtar?

– Nja, det har vi inte riktigt tänkt på att göra och kommer nog inte göra det heller. Men att de valde en av våra låtar är så klart kul. Det kan bidra till att fler får upp öronen för oss.

Hur har er musik påverkats av att ni spelat in med en annan producent än tidigare?

– Största skillnaden är att producenten fick oss att ändra inriktning, någonting som vi var fine med redan från början. Det är ett tydligt steg från våra tidigare skivor. Det handlar om utveckling och även att vi spelade in den i ett helt annat land i en helt annan miljö. Vi är riktigt nöjda och såg det som en kul utmaning. Den här når nog ut till en bredare publik, säger José Dominguez Lopez.

Annons