Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkomna till debatt om konstens framtid i Västerås – politikerna ställs till svars inför valet på Elektra

På tisdag kväll möts Västerås kulturpolitiker för att inför valet diskutera konstens framtid i staden.
VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius modererar debatten på Elektra i Culturen där också publiken är välkommen att ställa sina frågor till politikerna.

Annons

Sedan två år tillbaka finns Nätverk för konstaktörer i Västerås där Konstmuseet, Konstnärernas riksorganisation (KRO), Konstfrämjandet och Västerås konstnärsförening med flera ingår. Nätverket har kartlagt bildkonstens förutsättningar i staden och arbetar för att hitta sätt att förbättra dess villkor. Konstlivet i Västerås står för stora utmaningar med bland annat brist på ateljéer, utställningsplatser och ett sjunkande antal verksamma konstnärer trots att staden växer kraftigt.

Bengt-Göran Broströms

På tisdag kväll ordnar nätverket debatten i Elektras salong på Culturen där politiker från partierna i kommunfullmäktige medverkar och debatterar politikens roll för konstens framtid i Västerås.

Debattkvällen är uppdelad i två delar. Först kommer de att frågas ut av moderatorn Erik Jersenius rörande olika frågor och lösningar för att utveckla konstscenen i Västerås samt debattera mot varandra. I den andra delen släpps publiken in att ställa sina frågor till politikerna.

Debatten börjar klockan 18 tisdagen 29 maj i Elektras salong på Culturen och platserna är begränsade så var där i god tid!

Mer läsning

Annons