Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våra bästa år-fansens kamp slutade lyckligt

För ett halvår sedan när såpoperan Våra bästa år övergick från linjär sändning till webben blev avsnitten otextade. Irene Vilén som följt serien i 17 år blev förtvivlad. Nu äntligen är räddningen här.

Annons

Hon kan allt om den amerikanska serien Våra bästa år. I 17 år har hon slaviskt följt händelserna och var snabb med att införskaffa sig en surfplatta för att kunna fortsätta titta.

Men det visade sig att serien inte gick att texta på androida surfplattor.

– Jag blev förtvivlad för jag begrep inte vad de sa. Jag är inte duktig på engelska, säger Irene Vilén, som nu i ett halvår har stridit och vädjat till TV3 och Comhem om att återinföra svenskt text till Våra bästa år, för att hänga med i handlingen.

Och hon har inte varit ensam i sin kamp. Tusentals tittare har rasat och många har även dagligen ringt hem till Irene för att få senaste nytt gällande Våra bästa år.

– De som inte har någon surfplatta kan inte längre se serien. Därför ringer de mig och får en uppdatering, säger Irene Vilén, från Norberg.

Efter Irenes medverkan i såväl tidningar som radio har gud hört bön.

– En kille från Comhem ringde mig och jag berättade om problemet. Några dagar senare när jag slog på surfplattan var det med text. Åh, jag blev så glad. Jag trodde inte mina ögon. Jag klappade händerna och dansade, säger Irene Vilén och vill tacka media och alla som hjälpt henne att få göra sin röst hörd.

– Utan er hade det inte gått. Och vilka vänner jag har fått i och med detta, som också följer serien.

Mer läsning

Annons