Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våryran i gång

Exklusiv folkrocksduo spelar på Brukshotellet i morgon.

Annons
Erik Bazilian (t.h.) har bland annat jobbat med Cyndi Lauper, Robbie Williams, Joan Osborne och Ricky Martin. Han har även spelat med flera artister från musikeliten i Sverige, till exempel med Niklas Strömstedt (t.v.) på Allsång på Skansen.

Det blir en helkväll med folkrock, både på engelska och svenska, på lördagens kväll i Fagersta.

– Det blir ett långt sammanhängande set med både någon låt av mig och sedan båda artisterna. Jag är kapellmästare, säger Erik Brodén, som genom åren har spelat tillsammans med de flesta från Sveriges artistelit.

Har du spelat i Fagersta tidigare?

– Ja, för tio år sedan, med Perssons Pack. Jag höll på att frysa ihjäl då. Jag hade följt med på en efterfest och missat att det inte fanns nattportier på Brukshotellet. Men jag kastade snöboll på Per Perssons fönster tills han öppnade. Men det var en trevlig publik, så jag har både bra och dåliga minnen från Fagersta.

Erik Brodén Bandet är välkända i Musiksverige och bandet är ett hopplock av erfarna musiker. Basisten Martin Tronsson har bland annat spelat med Dregen och Moneybrother, och Jens Back, som spelar keyboard, har turnerat med Staffan Hellstrand och Lars Winnerbäck. Trummisen Jörgen ”Jugglo” Wall har spelat med både Thåström och Fatboy.

På lördag kommer Erik Brodén även att ha två gästartister med sig på scenen.

– Det är definitivt en drömkombination och en liten bit musikhistoria som ska skrivas i Fagersta, säger Erik Brodén.

Gästartisterna är Per Persson, mest känd från bandet Perssons Pack, och Erik Bazilian, frontman i Amerikanska bandet The Hooters.

– När det gäller svensk rockhistoria är Per Persson en gigant. Han är som en blandning av the Pougues, the Clash och Bruce Springsteen. Låtarna kan handla om allt från en fylla som går åt helvete i folkparken eller smäktande romantik på hög nivå, säger Erik Brodén.

Och Erik Bazilian?

– Han har varit frontman i The Hooters och han är en av de gladaste musikanter jag känner. Man kan säga att Erik Bazilian är Philadelphias egna Per Persson.

Erik Bazilian är även en gigant när det gäller låttexter. Han har jobbat med flera världsartister så som Cyndi Lauper, Robbie Williams, Ricky Martin och skrivit texten till Joan Osborns hitlåt ’One of us’.

– Det är otroligt roligt. Erik åker över exklusivt för att spela i Fagersta. Han spenderar tre dagar i Sverige, sedan åker han tillbaka till USA igen.

Vanligtvis pendlar Erik Bazilian mellan Philadelphia och Los Angeles i sitt arbete. Resan till Sverige gör han endast för spelningen på Våryran.

– Det hör absolut inte till vanligheten att Persson och Bazilian spelar tillsammans. En svensk rocklegend och en internationellt erkänd textförfattare och rockstjärna. Det kommer att vara ett inspirerat och spelsuget band. säger Erik Brodén.

Lite mer av Våryran

1 Cruising.Lifetime Cruisers arrangerar cruising på stan i kväll.

2 Shopping.Det är marknad och loppis i Fagersta hela helgen och flera butiker har utökade öppettider.

3 Agility.I Vilhelminaparken arrangeras agility, en hundsport där hunder springer i en hinderbana, på lördag.

4 Blåljus.På fredag visar brandkår, polis och ambulans upp sig under öppet hus i centrum.

5 Livescen. På lördag eftermiddag, in på sena kvällen, är det livescen i Vilhelminaparken. Ett av banden är Lizette , som nominerats till fem rockbjörnar.

Mer läsning

Annons