Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vass monolog ur en kvinnas perspektiv

Nu är det Fagerstas tur att se och höra monologföreställningen Den effektiva kvinnan, med Mikaela Hagelberg i rollen.

Annons
Vardagsbestyr, komplex och åldersnoja avhandlas på scenen när skådespelaren Mikaela Hagelberg kommer till Fagersta.

I denna skarpa, igenkännande och upplyftande monolog får publiken möta skådespelerskan Mikaela Hagelberg i rollen som effektiv kvinna eller snarare duktig flicka på väg mot utbrändhet.

Det blandas vardagsbestyr, komplex och åldersnoja i denna drygt en timme långa föreställningen, med regi och manus av Lotta Östlin Stenshäll.

Bakom produktionen står den fria teatergruppen 4:e Teatern som bildades 1982 i Stockholm. Sedan 1988 huserar de i Västerås och deras huvuduppdrag är barn- och ungdomsteater med vissa avstickare, likt Den effektiva kvinnan.

– De gör ofta väldigt bra fysiska föreställningar. Att få chansen att ha den professionella 4:e Teatern till vår amatörteater känns stort, säger Helena Nygårds, verksamhetsansvarig på Norrby teater i Fagersta.

Föreställningen visas på söndag eftermiddag i samband med Internationella kvinnodagen. Bakom bokningen är Teaterföreningen i Fagersta i samarbete med Norrby teater och platsen de valt är Norrby teater.

– Det passar sig bra på en dag som är riktad till eftertanke. Andra produktioner som jag sett från 4:e Teatern är riktigt bra och skådespelarna gör det mesta med glimten i ögat. Det kan vara viktiga och aktuella teman men man låter publiken fundera själva. Inom teater kan man poängtera ett synsätt och kommer nära skådespelaren eller skådespelerskan på ett unikt sätt, säger Helena Nygårds.

Förköpsbiljetter finns att köpa på Norrby teater eller i mån av plats även i entrén.

Annons