Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västmanlands Teater laddar upp inför operapremiär

Fredagen den 13 oktober klockan 18 slår Västmanlands Teater i Västerås upp portarna för premiären av den nyskrivna operan Kärlekskriget.

Annons

Det är en operaföreställning av Paula af Malmborg Ward och Mathias Clason, i regi av teaterchefen i Västerås, Niklas Hjulström, baserad på Ebba Witt-Brattströms omtalade roman Århundradets kärlekskrig.

Operan har tagits fram i samarbete med Vattnäs Konsertlada, och spelas i Västerås tillsammans med Västerås Sinfonietta. Operan hade urpremiär i Vattnäs konsertlada 7 juli i år.

– När jag gluttat över axeln på librettisten Mathias och sett hur fiffigt han knådat min text inser jag att detta verk, inte minst tack vare Paulas magnifika musik, blir en förhöjd och fokuserad variant som smaksätter mina ord med det som opera kan ge: fokus på känslosvängningarna. Kärlekens smärta och jubel, liksom, det betryckta hjärtats sång, säger Ebba Witt-Brattström, i ett pressmeddelande.

I rollerna som Hon och Han ser vi Anna Larsson, alt, och Lars Arvidson, baryton. Amelia Jakobsson, sopran, medverkar i rollen som Ivona, en karaktär som inte finns i boken utan tillkommit i operaproduktionen.

Speldatum

Fredag 13/10 kl 18 – premiär

Lördag 14/10 kl 18 – abonnerad

Söndag 15/10 kl 16*

Onsdag 18/10 kl 18

Torsdag 19/10 kl 18

Lördag 21/10 kl 18

*Hur jämställd är operavärlden egentligen? – innan föreställningen söndag den 15 oktober hålls ett panelsamtal inför publik. I panelen ingår bland andra Ebba Witt-Brattström, Anna Larsson, Paula af Malmborg Ward och Niklas Hjulström. Panelsamtalet börjar klockan 13 i Teatercaféet på Västmanlands Teater. Fri entré mot biljett som bokas på vastmanlandsteater.se.

Annons