Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken skrivlust – tack för alla noveller!

Artikel 3 av 9
Skriv!
Visa alla artiklar

I början av sommaren uppmanade jag er läsare att dela med er av era berättelser. Att leta fram den där texten i datorn eller att skriva en ny och posta den till oss.
Och vilket gensvar det blev!

Annons

Cecilia Ekebjär, kulturchef i Mittmedia.

Under min sista semestervecka har jag läst en bunt noveller varje dag.

Det har varit ett privilegium att få ta del av era texter.

Att få följa med längs grusade vägar i ett Sverige för länge sedan, att få uppleva stark kärlek, spänning, svek och framtidsdystopier – allt förpackat på runt 8 000 tecken.

Novellformen är inte enkel, den kräver att författaren på ett begränsat utrymme lyckas fånga ett intresse, bygga upp en handling, få med en höjdpunkt och en avslutning.

Det är ni många som klarat med väl godkänt, det är som Kristian Lundberg skrev i en krönika i vår sommarserie om skrivande, att ”vi är det skrivande folket”.

I lördags morse trodde litteraturredaktör Kristian Ekenberg och jag att vi nog gjort en första läsning av de flesta inskickade bidrag – en bra bit över 300 stycken.

Men så i söndags kväll, sista dagen för att lämna in en text, låg det ytterligare nära 100 noveller i inkorgen.

De texterna ska vi läsa den här veckan, därefter sätter juryarbetet i gång och den text som vi gillar bäst ska utses. Novellen vi väljer ut publiceras på 20 sajter och i 25 av Mittmedias tidningar.

Förutom av mig, består juryn av litteraturprofessor emeritus, Bo G Jansson, litteraturrecensenten och kulturredaktören på Norrtelje Tidning, Margaretha Levin Blekastad och litteraturredaktören i Mittmedia och kulturredaktören på Gefle Dagblad, Kristian Ekenberg.

I slutet av den här månaden ska vi ha kommit överens och förhoppningsvis även fått träffa författaren till den novell vi väljer att publicera.

LÄS MER: ”Först spyr han – Sören Bondeson om skrivandet som ett långlopp”

LÄS MER: Stephen Kings bok, ett måste för den som vill formulera sig.

Alla artiklar i
Skriv!
Annons