Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket gensvar när bilarna körde in på kulturen

Artikel 8 av 10
Motorland – om bilen och identiteten
Visa alla artiklar

Annons

Cecilia Ekebjär, kulturchef i Mittmedia.

Bilar kanske inte känns som ett givet ämne för kulturen. Men vår serie Motorland – om bilden och identiteten har visat att det är ett utmärkt ämne för en kulturredaktion att borra i, och att ni som har läst artiklarna och tittat på inslagen uppskattat temat.

Vilket gensvar! Tack för alla inspel och tips som har guidat oss i nya riktningar och hjälpt oss till möten som annars aldrig hade blivit av.

Vi har träffat bilentusiasterna, undersökt vad bilen symboliserar i populärkulturen, dykt i litteraturen och undersökt var bilen för berättelsen, frågat experterna och oss själva vad som händer med självbilden när bilen är pytteliten och vad vi ska göra av stolta kunskaper som att backa med släp när de självkörande bilarna tar över. Dessutom har vi i ett fördomsfullt och icke vetenskapligt test avgjort vilken bild du förmodligen kör.

Men vi har också sett hur stad och land delas upp av synen på bilen och hur städer förändras beroende på hur de politiska vindarna blåser kring bilen och stadsplanering.

Ganska spännande, eller hur?

Har du missat någon del i serien?

Klicka på taggen Motorland – om bilen och identiteten så hittar du serien samlad.

Annons