Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturen i skymundan

Alliansens företrädare i Fagersta kommun nämner ingenting om bakomliggande orsaker till varför det överhuvudtaget diskuteras neddragningar inom kommunen, och det är inte att se till helheten. Borgarnas nedmontering av välfärdssamhället syns allt mer som kostnader i kommunernas budgetar. Kommunernas utbetalning av försörjningsstöd fortsätter att öka.

Ett mindre välbesökt bibliotek kanske måste prioriteras bort, om än beklagligen, då det finns saker i kommunen som måste prioriteras före. Att tumma på välfärden är inget alternativ.

Den enskilt största och mest betydande förändring som Fagersta behöver, för att det ska kunna bedrivas en vettig verksamhet i kommunen, är ett maktskifte på nationell nivå. Då kommer förutsättningarna ändras och möjligheter öppnas för bland annat kulturfrämjande insatser.

En sak är säker, vi kan inte fortsätta att blint genomföra nedskärningar eller besparingar inom kommunen bara för att kunna gå med vinst.

Tyvärr har kulturen hamnat i skymundan, med låga ambitioner. Att skapa förutsättningar för kultur att blomstra, är att skapa förutsättningar för ett levande, demokratiskt samhälle. Fagersta behöver mer, inte mindre, kultur – borgarnas politik kommer inte bidra till det.

En rik kultur och en rik fritid för alla i Fagersta kräver att det görs möjligt för alla att motionera och delta i idrottsverksamhet, långsiktiga satsningar på att bygga ut bredbandsnätet, rejäla satsningar på kommunens bibliotek, biograf, teater, musikskola, replokaler och ungdomsaktiviteter. Exempelvis.

Vi vet att Fagersta kan bli bättre.

ordförande (S) Fagersta

Sune Andersson (S)

vice ordförande kultur- och fritidsnämnden, Fagersta

Marino Wallsten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel