Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kumlas rutin fällde Västanfors

Bussresan hem från Kumla blev extra lång för Västanfors. Laget föll nämligen ihop totalt och förlorade med hela 4–0 mot IFK Kumla.
– De hade mer rutin, säger VIF:s kapten Lina Nilsson.

Efter de två inledande vinsterna i division 3 fick Västanfors en ordentlig värdemätare i IFK Kumla. Laget, som i fjol spelade i division 2, var helt klart mer rutinerat än det unga Västanfors. Och med stor sannolikhet kommer Kumla bli ett topplag i serien. Det tror tränaren Pelle Olander.

– De kommer att ta väldigt många poäng, det är jag helt övertygad om. Jag kan inte alla lag i serien, men jag tror inte att det kommer att vara så många lag som matchar dem här, säger Olander.

Det gjorde inte heller Västanfors. Kumla tog omgående ledningen med 1–0 och den ledningen växte sedan till både 2–0 och 3–0 innan den första halvleken var över. Vid 2–0-målet tappade Västanfors målvakt Hanna Eldstål in bollen i mål efter en hörna. Och 3–0-målet var också för enkelt, menar Olander.

– Det skulle inte behöva stå 3–0. På planen var vi ganska jämnbra, i alla fall stora delar av matchen. Men de hade mycket mer spets både framåt och bakåt.

Till råga på allt klev Västanfors måldrottning Lovisa Hedin av planen efter ungefär 20 minuter. Illamående stoppade henne, och det gjorde också att Västanfors offensiv blev lidande.

– Vi spelade på ett bra sätt fram till straffområdet. Men där hade vi för lite riktigt vassa chanser, säger Olander och tillägger:

– Resultatet går inte att förklara bort. Det var rättvist.

Västanfors försökte trycka på i den andra halvleken för att kunna få till åtminstone en reducering. Men Kumla stängde matchen helt och för första gången den här säsongen blev Västanfors mållöst i serien. Kaptenen Lina Nilsson visste exakt vad som avgjorde matchen.

– De hade mer rutin. De hade spelare som var äldre än jag är (Nilsson är 19 år, men redan näst äldst i VIF:s trupp) och det syntes på sättet de spelade på, säger hon.

Kumla hade en otroligt giftig anfallare som Västanfors fick handskas med under matchen. Och i slutskedet av den andra halvleken kom också 4–0-målet.

– Det var synd att vi släppte in det, annars hade vi ju i alla fall fått 0–0 i andra halvlek. Men vi spelade upp oss rejält i andra halvlek i alla fall. Det var inte helt rättvisa siffror. Men visst, vi var inte lika bra. Vi var inte riktigt där, säger Nilsson.