Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungens vän "Noppe” Lewenhaupt hittad död i Stockholm: "Vi har haft roligt ihop"

En av kungens närmsta vänner hittades död i vattnet utanför Gärdet i Stockholm i går.
– Han var en riktig spjuver och god kamrat, säger kung Carl XVI Gustaf, till Aftonbladet.
Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt blev 69 år.

Annons

Greve Noppe Levenhaupt hittades död i ett vattendrag. Aftonbladet uppger att Noppe anmäldes försvunnen efter en middag på tisdagskvällen.

– Det är en av mina äldsta vänner och vi har haft väldigt trevligt och roligt tillsammans. Han var i ordets rätta bemärkelse en riktig spjuver, en riktigt god kamrat och vi har haft många goda skratt tillsammans, säger kung Carl XVI Gustaf, till Aftonbladet.

Aftonbladet skriver att det var en person som var ute och rastade sin hund som hittade kroppen i vattnet utanför Hundudden i Stockholm under gårdagen. Polisen misstänker inget brott i samband med dödsfallet.

– Familjen kan bekräfta att Carl Adam Lewenhaupt har avlidit. ”Noppe” är den varmaste människa vi någonsin mött. Han var en underbar person och är oändligt saknad, säger familjen och vännerna i en gemensam kommentar till tidningen.

Känd krögare

"Noppe" gjorde sig känd i Stockholm som en framgångsrik krögare. Han har drivit den exklusiva medlemsklubben ”Noppes” i närheten av Stureplan.

– Jag är väldigt chockad. Det var en av mina absolut äldsta vänner, säger affärpartnern Christer Tegnér, till Aftonbladet.

"Noppe" ska ha varit en av kung Carl XVI Gustafs bästa vänner.

– Jag sänder en tanke till hans hustru Lee och alla som stått honom nära, säger kung Carl XVI Gustaf, till Aftonbladet.

Annons