Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helt öde i ABB Arena – när VIK stängde allsvenska sejouren

Avslaget långa stunder på isen och avslaget på läktaren. VIK Hockey avslutade ändå kvalserien med en seger efter förlängning, 2–1, hemma mot Kristianstad. Matchen mot Kristianstad var av allt att döma den sista i VIK-tröjan för flera spelare.

Annons

Efter två raka segrar hade VIK Hockey chansen att avsluta kvalserien med en fin segersvit. Kristianstad hade samtidigt allt att spela för eftersom laget med lite flyt kunde ha blivit klart för Hockeyallsvenskan.

Efter en jämn matchinledning tog Kristianstad över mer av spelet i slutet av den första perioden. Utdelningen kom sedan med fem minuter kvar av den första perioden när Daniel Andersson i powerplay kunde trycka in pucken framför Henrik Lundberg i VIK-målet.

Att mycket stod på spel för gästerna i Skåne märktes klart och tydligt eftersom det blev allt mer tillknäppt ju längre matchen gick. KIK-spelarna ville inte gå bort sig och krympte ytorna för VIK som hade svårt att etablera ett längre tryck i anfallszon.

VIK, som redan var avsågat inför matchen, ska åtminstone ha en eloge för att man gjorde match av tillställningen.

Trots att matchen inte betydde någonting visade ändå VIK-forwarden Stefan Gråhns starka känslor när han 14 minuter in på den tredje perioden blev utvisad. Profilen slog med klubben flera gånger i plexiglaset i ren ilska över utvisningen.

Stefan Gråhns stack därmed ut i en match som stundtals kändes avslagen.

Mot slutet av den tredje perioden tändes dock matchen till liv när Mikael Frycklund satte 1–1-kvitteringen med två minuter kvar. Dessförinnan hade Kristianstadfansen börjat tro på Hockeyallsvenskan eftersom man fått med sig ett resultat från matchen mellan Troja/Ljungby–Huddinge, 4–4 med en minut kvar.

I förlängningen slog sedan Niklas Lihagen till och satte 2–1. Därmed släckte han KIK:s hopp om Hockeyallsvenskan. Som extra salt i såren avgjorde sedan Troja/Ljungby sin match med en halv minut kvar.

Därmed är det Södertälje SK och Troja/Ljungby som spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

MATCHFAKTA/VIK Hockey–Kristianstads IK 2–1 (0–1, 0–0, 0–0,1–0)

Första perioden: 0–1 (15:31) Daniel Andersson i powerplay (Thom Flodkvist, Joel Persson).

Andra perioden: -

Tredje perioden: 1–1 Mikael Frycklund (Lukas Zetterberg, Eddie Davidsson)

Förlängningen: 2–1 (0:44) Niklas Lihagen (Anton Mylläri)

Skott: 31–36 (14–17, 10–15, 7–4, 1–0)

Annons