Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna får skyddstillsyn för rattfylleri

En 28-årig kvinna från Virsbo döms till skyddstillsyn för olovlig körning, grovt rattfylleri och narkotika­brott. Kvinnan har erkänt.

Det var den 1 maj i fjol som kvinnan körde på riksväg 66 efter att ha druckit alkohol samma dag och även rökt cannabis. Hon körde av vägen med en berusningsgrad på 1,42 promille.

Vittnen intygar att kvinnan var samma person som kört bilen, att hon uppträdde påverkat, luktade alkohol och att hon inte drack något efter olyckan. Eftersom hennes livssituation förbättrats sedan dess väljer Västmanlands tingsrätt att döma henne till skyddstillsyn i stället för fängelse.

Rätten bedömer att hon behöver stöd och tillsyn för att fortsätta ett drogfritt liv. En av nämndemännen var skiljaktig och ville döma kvinnan till fängelse. Det ringa narkotikabrottet begicks tidigare i fjol då kvinnan använde amfetamin vid ett tillfälle.