Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna flögs till Karibien av misstag

En kvinna som skulle till spanska Granada sattes i stället på
ett flyg över Atlanten - och hamnade i Karibien.

En liten bokstav ställde till det när brittiska Lamenda Kingdon skulle ut på semester. Hon trodde att hon var på väg till Granada, en provins i Andalusien. I stället sattes hon på ett plan på väg till Grenada - en stat i Västindien.

Men inte förrän efter två timmar på flyget, då hon började prata med sin granne, blev hon varse misstaget.

-Efter lunch och en gin och tonic började jag prata med kvinnan bredvid mig. Jag sade hur mycket jag såg fram emot att se Alhambra, säger hon till Daily Mail.

Grannen svarade "Men inte på den här resan" och misstaget uppdagades.

Flygbesättningen flyttade då Lamenda Kingdon till första klass och bjöd på champagne. Under ett stopp i St Lucia tog hon sedan planet tillbaka till London.

Tänkte inte på stavning

Lamenda Kingdon hade bokat resan genom att använda sin bortgångne makes insamlade flygmil. Själv hade hon fått diagnosen bröstcancer och hjärntumör - och hade därför gjort en lista på sådant hon ville uppleva innan det blev för sent.

Att flygtiden var så lång trodde Lamenda Kingdon berodde på skillnader i tidszoner.

-Men jag skyller inte på någon. Personen i telefonen hörde antagligen bara fel. Och jag lade själv inte märke till skillnaden på stavningen, sade hon.

Resebyrån Avios, som låg bakom misstaget, hjälpte sedan Lamenda Kingdon att komma fram till Malaga, i närheten av Granada. Hon fick dessutom tillräckligt många flygpoäng för att nå sitt nästa drömresemål: Nya Zeeland.

Förra året flögs ett par från Los Angeles till fel kontinent. De trodde att de hade bokat en biljett till Dakar i Senegal, men hamnade i stället i Dhaka, Bangladesh.