Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna krossade tallrik mot mans huvud

En kvinna i norra länsdelen tog till våld mot sin partner vid två tillfällen. Nu har hon dömts för misshandel.

Norra länet. Tidigare i år urartade två gräl mellan kvinnan, som är i 20-årsåldern, och hennes manliga partner. Första gången paret kom i luven på varandra var hemma i vardagsrummet.

Enligt domen närmade sig mannen kvinnan på ett ”aggressivt sätt”. Hon ska ha svarat med att slå alternativt kasta en mattallrik i huvudet på honom. Mannen blev även riven på kroppen av kvinnan. Hon har uppgett att hon rev honom eftersom han tryckte ned henne i en soffa.

Några veckor senare började paret gräla i köket. Inledningsvis gällde det smaksättningen av en sås, enligt domen. Kvinnan ska efter det ha tagit strypgrepp på mannen samt slagit mot hans ansikte.

Åklagaren ansåg att kvinnans handlingar var ett led i en upprepad kränkning av mannens integritet och försökte få henne fälld för grov fridskränkning.

Tingsrätten anser inte att det var fridskränkning. Däremot dömer rätten kvinnan för misshandel. Straffet blir skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst.

Kvinnan misstänktes även för olaga hot mot mannen. Hon nekade till anklagelse och fick rätt. Domstolen anser inte att det finns tillräckliga bevis för att något hot verkligen skett.

Kvinna har en gång tidigare fällts för misshandel av mannen.

ANDERS JANSSON

[email protected]