Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna och tre barn döda – man anhållen misstänkt för mord i Göteborg

En kvinna i 35-årsåldern och tre barn har avlidit efter en lägenhetsbrand i stadsdelen Angered i Göteborg. Polisen misstänker att alla fyra utsatts för brott innan branden utbröt. Nu är en man i 50-årsåldern anhållen misstänkt för mord.

Annons

Vid niotiden på torsdagsmorgonen larmades brandkåren. Vittnen på plats ska ha sett hur lågor slog ut ur en lägenhet i Angered. Polisen använde en låssmed för att ta sig in i lägenheten, rapporterar Aftonbladet.

– Där anträffas en avliden kvinna och ett barn samt två stycken mycket svårt skadade barn som förs med ambulans till sjukhus. Ett av barnen avlider i ambulansen medan det tredje senare dör på sjukhuset, säger Thomas Fuxborg, pressinformatör vid polisen region Väst till Aftonbladet.

Polisen misstänker att de omkomna har utsatt för brott innan branden. En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts.

– Alla fyra har skador på kroppen som inte är brandrelaterade. Vår arbetshypotes är att vi utreder fyra fall av dödligt våld och att de här fyra har blivit utsatta för brott innan branden startar i lägenheten, säger polisen Thomas Fuxborg till Expressen.

En man i 50-årsåldern sitter nu anhållen misstänkt för mord i fyra fall, enligt Aftonbladet.

För att kunna få kraftsamla och få loss resurser till utredningen har polisen inlett en så kallad särskild händelse. Det kan vara avgörande för att kunna lösa brottet, enligt Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

– Det innebär att vi ska använda de resurser vi behöver. Man gör det rutinmässigt vid allvarligare brott, för att kunna vidta alla nödvändiga utredningsåtgärder så tidigt som möjligt, säger Tommy Nyman till Expressen.

Annons