Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna skjuten utomhus i Västerås – en man gripen

Artikel 1 av 1
Skottskadade kvinnan
Visa alla artiklar

En man har anhållits, misstänkt för att ha skjutit en kvinna utomhus i Västerås. Mannen och kvinnan känner varandra sedan tidigare, enligt polisen.

Annons

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, kom till akutmottagningen i Västerås vid 1-tiden på natten till söndagen. Hon skjutsades dit av en privatperson och opererades för skottskador kring höften.

En misstänkt gärningsman i 30-årsåldern är gripen och senare anhållen av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Till en början var det inte klarlagt var skottlossningen ägde rum. Senare kunde polisen ringa in ett ungefärligt område. Kvinnan blev skjuten utomhus, enligt de uppgifter som polisen har fått fram. Var någonstans det skett vill polisen inte gå ut med.

Polisen har varit mån om att få in vittnesuppgifter kring det inträffade och ville också komma i kontakt med den person som skjutsade kvinnan till sjukhuset i Västerås.

Den misstänkte mannen förhördes under söndagen men vad han har uppgivit i förhör vill polisen ännu inte säga.

Vilken är relationen mellan gärningsman och brottsoffer?

– De känner varandra sedan tidigare, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson för polisregion Mitt.

Senare under söndagen meddelade polisen att kvinnans tillstånd var stabilt och att de hade pratat med henne.

Den som har gjort iakttagelser kan kontakta polisen på 114 14. Är man vittne till pågående brott eller om livsfara råder ska man alltid ringa 112.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Kontakta redaktionen här.

Annons