Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna tappade hår efter misshandel

En kvinna i 20-årsåldern fick ta emot flera slag mot ansiktet och bakhuvudet i centrala Norberg. Den som våldförde sig på henne var en jämnårig kvinna, som nu har dömts för misshandel i tingsrätten.

NORBERG. En kväll i mars 2012 kom kvinnan i 20-årsåldern till en lägenhet i Norberg. Hon ville prata med en person som hon ska ha bråkat med tidigare under kvällen. Men denne ska inte ha velat träffa henne.

I stället kom en kvinna från Avestatrakten, också hon i 20-årsåldern, ut. Hon gav sig på kvinnan genom att slå henne i ansiktet och dra henne i håret. Den attackerade kvinnan trillade omkull och blev liggande på marken men det hindrade inte Avestakvinnan från att utdela ytterligare ett antal slag mot bakhuvudet. Bråket ska ha avbrutits efter att en annan person ingripit.

Den slagna kvinnan fick efter händelsen bland annat huvudvärk, en sprucken läpp och en bula i bakhuvudet. Dessutom ska hon ha tappat hår.

Avestakvinnan åtalades för misshandel. Hon erkänner att hon slog den andra kvinnan i ansiktet två gånger. Däremot kan hon varken erkänna eller förneka att hon ska ha utdelat slag när kvinnan låg på marken.

Tingsrätten, som bland stödjer sig på ett vittne, anser det vara bevisat att Avestakvinnan slagit den andra kvinnan både när hon stod upp och när hon låg ner. Domstolen menar att kvinnan gjort sig skyldig till misshandel som inte kan bedömas som ringa.

Kvinnan, som inte är straffad tidigare, döms till villkorlig dom och 60 dagsböter. Dessutom ska hon betala skadestånd på 6 000 kronor till den misshandlade kvinnan.

Anders Jansson