Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnor planerar oftast resan

Män är för lata för att delta i semesterplaneringen. De uppger
de själva i en ny undersökning som visar att det är kvinnorna som
tar störst ansvar.

När det handlar om att planera och boka semesterresan är det kvinnorna som ser till att det blir gjort. I en ny undersökning av flygjämförelsesajten Skyscanner svarar 74 procent att de är mer aktiva än sin partner när det kommer till planering. Över hälften av kvinnorna säger också att de bestämmer både flyg och boende. Bland männen uppger 56 procent att står för planeringen.

De män som inte engagerar sig anger olika anledningar. Den vanligaste är att "hon är bättre på att planera och hitta bra erbjudanden", det svarar 33 procent.

Stereotypa val

Andra anledningar männen ger är att deras partner tycker mer om att planera än de själva, eller att hon är mer kräsen. Men var tionde man medger att de inte planerar för att de helt enkelt är lata.

Däremot tar män mer ansvar när det kommer till vilken hyrbil de ska välja. Där får 62 procent av männen sista ordet, uppges det i undersökningen.

- Det är uppenbart att svenskarna är väldigt stereotypa i sin semesterplanering. Enligt undersökningen lever gamla könsroller kvar, som att kvinnor skulle vara bättre på att hitta erbjudanden än män, säger Annica Jansson, Nordenchef på flygjämförelsesajten.