Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

L och M i Skinnskatteberg vägrar prata med oss

Annons

I valresultatet för Skinnskatteberg fick Socialdemokraterna fler mandat än Alliansen (L,M och C). S (41 procent) fick inte som enskilt parti majoritet i fullmäktige. S blev framsläppta som största parti att styra i minoritet. Detta för att L, precis som på riksnivå, inte vill styra med stöd av SD.

En månad har gått och undertecknad sitter som kommunalråd tillsammans med S-ledamöter och styr i minoritet. Vi har höga ambitioner, starka viljor, utbildar oss, allt i syfte att utveckla Skinnskatteberg.

För att styra i minoritet krävs dialog, samråd med övriga partier i syfte att hitta majoritetslösningar. Eftersom alla partier säger att de vill Skinnskattebergs bästa och bland annat vill bygga nya bostäder, skapa sjönära tomter för villabyggande, se över trygghetsboende, skapa bättre förutsättningar för kollegiet i skola och förskola ska kunna ge våra barn en mycket bra pedagogisk barnsomsorg och utbildning, förbättra den psykiska och fysiska hälsan, skapa en bra arbetsmiljö och så vidare borde det finnas goda förutsättningar för överenskommelser. Vi socialdemokrater vill visa att det går att få till partiöverskridande samverkan.

Just nu är jag ute och besöker alla verksamheter i Skinnskatteberg för att lyssna in hur vi kan utveckla/förbättra/bevara det goda. Det har varit en fantastisk givande månad och några ställen är kvar att besöka. Jag har sett så mycket arbetsglädje, engagemang och kompetens som dagligdags gör skillnad i våra verksamheter. Även saker som ska utvecklas och förbättras.

Vad händer i dialogen med oppositionen?

Dialogen sparar de på, emedan den främsta ambitionen från L och M med stöd av SD är att till varje pris bromsa det kommunala utvecklingsarbetet genom att försöka driva igenom sin budget trots att S, V och C – budgeten antogs av KF i december. Vi försöker få till en dialog men L och M sitter med armarna i kors och säger nej. Var konstruktiva i era förslag eller styr själva!

Lena Lovén Rolén (S)

kommunalråd, Skinnskatteberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons