Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagkaptenen efter slutspelsmissen: "Vi vaknade upp för sent"

Masarna körde över Smederna med 68–22. Efter ett avgörande i sista stund mellan Dackarna–Rospiggarna, gick dalalaget ändå miste om slutspelsplatsen.– Vi vaknade upp för sent, säger Masarnas kapten Linus Sundström.

Annons
Linus Sundström, lagkapten i Masarna.

Masarna körde så det rykte hela matchen igenom, när de tog emot Smederna i årets sista grundspelsmatch.

Redan efter sex heat hade Masarna skaffat sig ett bekvämt försprång med 25-11, och de fortsatte hela tiden att utöka. Efter 15 körda heat hade de samlat på sig hela elva femettor.

Se också: TV: Spänt i depån när Masarna följde Dackarnas slutheat

Men mer än att avsluta säsongen med bravur tjänade det inte till. I Målilla kunde nämligen Dackarna ta en hårfin seger mot Rospiggarna, och därmed håva in den sista slutspelsplatsen.

Det var en besviken Linus Sundström som intog depån efter avslutad match:

– Vi har slarvat bort mycket under säsongen, och besvikelsen är stor just nu. Det gled oss ur händerna mer och mer ... tyvärr vaknade vi upp lite för sent.

Läs också: Krossade Smederna – till ingen nytta

Initialt var Masarnas målsättning bara att klara nytt kontrakt i Elitserien, men ju fler matcher desto tydligare blev det att dalaförarna var att räkna med. En svacka gjorde dock att de inte hade avgörandet i egna händer inför tisdagen.

– Vi visar i dag att vi är ett starkt lag. Nu känns det så klart surt, men när det har sjunkit in så får man ändå vara nöjd med säsongen. Vi har rört om i grytan ordentligt. I dag kunde vi inte göra så mycket; vi gjorde det vi kunde påverka.

Aktuell tabell finns här

Annons