Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagkaptenen vet vad som väntar för Per-Ols

Per-Ols spelar i division 1 kommande säsong. Rutinerade lagkaptenen Daniel Snickars, med erfarenhet från spel på den nivån, vet vad som väntar. – Vi har kapacitet för en högre målsättning än att bara hålla oss kvar, säger han.

Annons

Via kvalspel lyckades Per-Ols ta klivet upp i division 1.

Med lite mer än en månad kvar till premiären mot Lesjöfors/Filipstad den 19 september är det en laddad lagkapten som möter upp Fagersta-Posten utanför hemmaplanen Fagerstahallen för att prata om den stundande säsongen.

– Det ska bli fruktansvärt kul i år. Kampen som vi har på träningarna nu känns oerhört utvecklande, säger Daniel Snickars.

Han har själv spelat på division 1-nivå i klubbar som Surahammar och Västerås.Därför vet han ungefär vad som väntar Fagerstaklubben när säsongen drar i gång.

– Det kommer självklart att bli mycket tuffare. Överhuvudtaget tycker jag att innebandyn utvecklas från år till år och det ställs högre krav, helt enkelt.

– Vi måste verkligen utveckla oss själva för att vara med och konkurrera och slåss om matcherna framöver.

Vad är den stora skillnaden?

– Jag som har varit i division 1 kände själv att i tvåan kunde du halvlunka i vissa matcher och ändå vinna med 9–7 till sist. Det funkar inte i ettan. Här måste du vara på tårna hela tiden, annars smäller det för så pass skickliga är spelarna.

Snickars medger att han har lite koll på serien och spelarna som finns där.

Sedan framhäver han den nya tränaren Niclas Österbergs roll här som oerhört viktig.

– ”ÖB” har ju varit i den här serien flera år i rad och det är samma sak med spelarna som kommit hit från Sala. De har koll på lagen och det känns som en trygghet, tycker jag.

Håller truppen måttet för den här nivån?

– Det tror jag definitivt. Vi har en väldigt hungrig trupp och det är bra konkurrens om platserna. Sedan är det så klart lätt att sitta här och säga det, men jag tycker att man har märkt under veckorna som varit att det är så många som vill någonting. Det finns ingen mättnad i truppen och känslan är att vi kommer vilja vinna varje match. Därför tror jag verkligen på oss, säger han.

Vad tror du om Per-Ols chanser?

– Väldigt svårt att sia om, men så länge vi inte tummar på jobbet som krävs kommer de flesta lag att få det svårt mot oss.

– Vi har kapacitet för en högre målsättning än att bara hålla oss kvar. Det existerar inte att det finns nio lag som är bättre än oss och skulle det mot all förmodan göra det, ja då är det bara och gratulera.

Det är som sagt lite längre än en månad kvar till premiären i division 1 och Snickars sticker inte under stolen med att han längtar till 19 september.

– Det är ju det man ser fram emot mest, att få gå ut mot Lesjöfors och spela inför en förhoppningsvis helfylld Fagerstahallen.

Annons