Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkare agerade olämpligt

Läkaren glömde skicka recept, skriva sjukintyg och avslutade felaktigt en patients medicinering. Efter två veckor fick han sparken från Bergslagssjukhuset.

Planen var att läkaren, som själv erbjudit sig att jobba på en avdelning i Fagersta, skulle arbeta där under våren och sommaren 2013.

Men redan två veckor efter provanställningen fick läkaren sluta. Enligt en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, från verksamhetschefen ska läkaren ha gjort för stora misstag.

Verksamhetschefen bedömde att läkarens ”yrkesutövning var patientosäker” sedan han glömt att skicka recept som han lovat, glömt att skriva sjukintyg och avläst provsvar fel.

Läkaren ska också ha tagit beslut om att ändra en patients medicinering.

IVO bedömer att läkaren agerade olämpligt när han, utan att ha träffat patienten tidigare och utan att ha någon närmare kunskap eller ha erfarenhet om patienten, föreslagit patienten att avsluta behandlingen med medicinen innan han konfererat med övriga på mottagningen.

Läkaren kritiseras men IVO avslutar ärendet utan ytterligare åtgärder.