Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämna vapen till Fagerstapolisen

Snart är det dags för en ny vapenamnesti i Sverige. Mellan mars och maj i år är det fritt fram att lämna in olagliga vapen till polisen, utan ens en fråga om varifrån vapnet kommer.

– Du kan lämna in vapen på alla lokala polisstationer, bara de är bemannade, säger Thomas Ginghagen vid polisen.

Vapen eller ammunition som man ärvt och som blivit liggande, fått, köpt illegalt eller hittat kan under en vapenamnesti lämnas in till polisen utan några konsekvenser alls. Polisen behöver inte ens veta vem du är och de får heller inte försöka undersöka var vapnet kommer ifrån.

– Från polisiärt håll ser vi väldigt positivt på att det genomförs en ny tillfällig vapenamnesti. Jämfört med de vapen som det utfärdats licens för, finns det en betydligt högre risk att de illegala vapnen missbrukas eller kommer i orätta händer. Det här är vapen som ofta förvaras bristfälligt, undanstoppade eller gömda på exempelvis vindar och i uthus, säger Peter Thorsell, kommissarie på Rikspolisstyrelsens rättsavdelning i ett uttalande på polisens hemsida.

Syftet med amnestin är att minska antalet olagliga vapen och på så vis motverka att de kan komma att användas i brottsliga sammanhang.

Här kan du lämna vapen

Polisstationen i Fagersta ligger på Daliavägen 5. 

Öppet

Måndag till onsdag, samt fredag 9-15.

Torsdag 11-19.

Källa: Polisens hemsida