Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landsbygdsparti jobbar på att starta länsförening i Västmanland

"Mycket möjligt att det kan bli lokala kommunföreningar", säger Lars Matsson i politiska Landsbygdspartiet oberoende.

Det politiska partiet Landsbygdspartiet oberoende (LPo), jobbar nu för att starta en länsförening i Västmanland. Vid ett möte i Stjärnvik i måndags kväll, bildades en interimsstyrelse, som får i ansvar att kalla till ett årsmöte i början av nästa år. Då är det tänkt att en formell förening och styrelse ska väljas.

– Vid årsmötet bildas föreningen för länet. Sedan är det mycket möjligt att det kan bli lokala kommunföreningar. Men vi börjar på länsnivå, säger Lars Matsson, som är med i interrimsstyrelsen.

Landsbygdspartiet oberoende som funnits i liten skala i knappt tio år, partiet började i fullmäktige i Luleå och har sedan vuxit med några nya lokalavdelningar, säger sig bland annat värna om landsbygdsbefolkningens intressen. På sin hemsida säger sig partiet vara missnöjt med hur nuvarande partier i landet tar i frågor som gäller landsbygden. Vid måndagens möte deltog intresserade från såväl Västmanland som Dalarna.