Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets nya polischef sitter i Uppsala

Om ett år kommer chefen för Västmanlands poliser att heta Carin Götblad och hon kommer att sitta i Uppsala.

LÄNET. – Det är möjligen för sent att påverka, men jag tycker vi ska göra ett försök, säger Roger Haddad (FP).

Roger Haddad sitter i Rikspolisstyrelsen, men det mesta tyder på att i det här ärendet har han mycket små, för att inte säga obefintliga chanser.

– Beslutet är redan fattat, säger Leif Jennekvist, länspolischef i Västmanland.

Regeringen har bemyndigat organisationskommitténs ordförande Thomas Rolén att besluta detta och det har han gjort efter att ha dragit förslagen i en parlamentarisk grupp.

– Det är inte tänkt att lokalpolitiker ska kunna gå in och påverka detta.

Roger Haddad tycker ändå att det är värt ett försök.

– Västerås förlorade en hel del när domstolsväsendet gjordes om och nu riskerar en del av polisens specialfunktioner att försvinna. Många av dem är ju knutna till huvudkontoret. Västmanland hamnar också högt i statistiken över grova brott och hatbrott.

Leif Jennekvist säger att det naturligtvis finns en viss oro i organisationen inför de förväntade förändringarna, men att det enda som än så länge är helt klart är att den nya organisationen får färre chefer, ”men förhoppningsvis fler poliser”.

JAN PARGELL