Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllade programledaren lämnar Vinterstudion – här är Pops nya jobb: "En utmaning"

André Pops har varit programledare för Vinterstudion i tio år.
Men nu lämnar han rollen där han varit så uppskattad.
– Min första tanke när jag fick förfrågan var nej, inte en chans att jag lämnar Vinterstudion, säger han till SVT.

Annons

Pops har vunnit Kristallen fem gånger för sitt arbete med Vinterstudion.

André Pops var med i uppstarten av Vinterstudion 2007 och har varit programmet troget sedan dess. Dessutom har han vunnit Kristallen som bästa sport-tv-profil fem gånger.

Men nu lämnar han uppdraget för det folkkära programmet.

I stället kommer han fråno ch med augusti vara med i SVT:s nya morgonprogram.

– Min första tanke när jag fick förfrågan var nej, inte en chans att jag lämnar Vinterstudion. Men efter att ha lyssnat på kloka människor runtomkring mig så ser jag nu utmaningen i att ta en paus från Vinterstudion för att vara med och skapa något helt nytt som är väldigt viktigt för hela SVT, säger han till SVT.

Men det är inte helt säkert att det är slut mellan honom och Vinterstudion. Han lånas ut från programmet under det kommande året, för att vara huvudankare i det nya programmet.

– Vinterstudion kommer att klara sig bra utan André, men vi kommer självklart att sakna honom. Yvette Hermundstad, som har delat värdskapet för Vinterstudion med André under flera år, kommer nu att få en än större roll. Men sedan kvarstår övriga i Vinterstudions starka team och de kommer att fortsätta ta programmet till nya, höga nivåer, säger SVT Sports chef Åsa Edlund Jönsson.

Annons