Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Ohly avgår -"Äntligen!" tycker Stig

I tisdags meddelade Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly att han avgår vid kongressen nästa år. Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson, V, är en av dem som länge tyckt att Ohly borde avgå.

Annons

Hallå där!

... Stig Henriksson, V, som varit en av de vänsterpartister i landet som argumenterat för att partiledaren Lars Ohly ska avgå.

I går meddelade Ohly att han avgår vid partikongressen nästa år. Vad säger du om det?

–Som Gert Fylking alltid brukar utropa när Nobelpristagaren i litteratur tillkännages: ”Äntligen!”. Jag har all respekt för Lasse, han är en duktig debattör och retoriker. Men när 94 procent av svenska folket inte delar den uppfattningen måste man göra något.

Kommer beskedet för sent?

–Som så ofta med Lars Ohly kommer han fram till rätt slutsats – men för sent. Han borde ha insett för länge sedan att det var dags att avgå. Men tidsmässigt blir det en lagom period att bedriva valkampanj till nästa kongress. Vi i Fagerstavänstern har faktiskt jobbat med ett brev som vi ska skicka till partiet centralt där vi föreslår att de kandidater som är intresserade av att ta över får göra en turné runt om i landet för att presentera sig. Det tycker vi vore en öppen och bra process.

Har du själv någon favorit bland de som hittills sagt sig vara intresserade?

–Det är väl en person som jag känner till bättre än de andra och det är Jonas Sjöstedt. Men jag tycker att alla ska få en ärlig chans.

Du ska inte kandidera?

–Nej. Lokalpolitik är det jag är intresserad av och tycker är roligt. Det vore dumt att lämna den arenan.

Jesper Eriksson

Annons