Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larssons drömträff förgäves

Fagersta Södra IK åkte på lördagen på sin andra förlust i årets division 4-spel. Hemma på Onsjövallen föll man mot ett av topplagen, Västerås BK30, med 1-3 (0-1).

Hemmalaget hade det svårt inledningsvis mot ett aggressivt bortalag.

Gästerna fick också en pangstart på matchen, då man gjorde 0-1 redan i matchinledningen. Man fick en frispark på vänsterkanten en bit från hörnflaggan.

På frisparken skickade man in ett lågt inlägg och längst nådde en BK30-spelare som forcerade in bollen bakom en chanslös Daniel Hedlund.

– Vi började alldeles för lojt och gav dem 1-0-målet, innan vi började spela fotboll, säger Södras assisterande tränare Robert Kronlund.

Dryga kvarten in i kampen så kämpade sig Södra in i matchen.

Resten av halvleken var ganska jämn, båda lagen hade halvchanser, men de riktigt feta målchanserna lyste med sin frånvaro.

Bortalaget fick en kanonstart även på den andra halvleken. Efter en hörna kom gästernas andra mål i matchen.

En lång hörna hamnade hos en bortaspelare, som fick ta emot bollen och måtta skott. Bollen gick i stolpen och på returen höll sig en BK-spelare framme och stötte in returen.

– Trots det kändes det som om vi hade möjligheten till poäng, menar Kronlund.

– De var absolut inte bättre än vad vi var.

Södra svarade emellertid snabbt på bortamålet. Även det efter en fast situation. Man fick en frispark på högerkanten strax utanför straffområdet.

Joakim Larsson drog då på stora kanonen och bollen borrade sig in i bortanätet.

Efter målet mobiliserade Södra offensiva krafter. Man satsade allt på ett kort och gick framåt. Då hände det som brukar hända vid sådana tillfällen.

Man blottade sig bakåt. Med cirka 20 minuter kvar att spela tog gästerna tillvara på en sådan chans.

Efter ett Södraanfall fick BK30 bollen på egen planhalva. Man skickade upp en långboll mot en helt fristående anfallare.

Han tog med sig bollen och rundade sedan en utrusande Hedlund och lade behärskat in bollen i det öppna nätet till 1-3.

Södra gick då än mer på offensiven, men några riktigt vassa reduceringschanser lyckades man inte vaska fram. Istället var det flera gånger om nära ett fjärde bortamål, efter ett par snabba omställningar.

Bland annat tvingades Hedlund i hemmamålet parera ett friläge. 1-3 stod sig sedan tills domaren blåste av matchen.

– Det känns surt. Vi var inte med från start idag, menar Kronlund, som dock hittade ljusglimtar:

– Vi hade i alla fall ett bättre kantspel än tidigare. Idag var det små tillfälligheter som avgjorde.