Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt alla elever åka buss!

Norberg. Det är inte konstigt att befolkningen i kommunen minskar.

Höstterminen 2012 fick eleverna i årskurs 4 till 6 flytta från Kärrgruvans skola till Källskolan i centrala Norberg. Höstterminen 2013 finns det inga förskole- och skolbarn kvar i Kärrgruvans skola, de går numera också i Källskolan.

Beslutet att stänga skolan i Kärrgruvan berodde inte på dålig ekonomi utan mer på grund av minskat antal elever. Motvilligt har berörda (elever, personal och anhöriga) fått accepterat byte av skola.

Tog för givet att eleverna skulle få skolskjuts i samband med byte av skola, men så blev det inte. Fick information efter skolavslutningen i år att barnen inte skulle få skolskjuts om avståndet var under 3 kilometer och att barnen skulle få åka med i mån av plats.

Skrev då till kommunalrådet Åsa Eriksson (S), som svarade att Norberg har de mest generösa reglerna i länet när det gäller avstånd. Det stämmer inte. Åsa Eriksson meddelade att skolchef och politisk ansvarig skulle svara på mina övriga frågor/åsikter. När jag skriver detta är det den 21 augusti, skolan har börjat och ingen har hört av sig till mig.

Jag har två barnbarn som nu bytt skola, den yngre går i 2:an och den äldre har börjat 4:an. Åttaåringen får åka buss, men inte tioåringen, trots många tomma säten i bussen.

För att ta sig till skolan ska barnen gå över Hedemoravägen två gånger eller Hedemoravägen en gång och Avestavägen en gång. På båda vägarna färdas tung trafik.

Det kan/ska inte bara vara avståndet som avgör om barn ska få skolskjuts (enligt skollagen) utan även till exempel när vägen till och från skolan är farlig.

Kommunen har ett avtal med ett bussföretag som kör runt i tätorten med en buss där man får åka gratis, men att låta skolbarn åka det klarar man inte av. Vem tar ansvar om ett barn skadas eller ännu värre ...

Farmor och kommunmedborgare i Norberg

Sonja Parling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel