Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte buset ta över i Norberg

Annons
Ett centrum som står öde på kvällar och helger, enligt skribenterna.

Tryggheten i Norberg är hotad. Mot bakgrund av den senaste tidens rapporteringar verkar buset ha tagit över Norbergs centrum på kvällar och helger. Vi får återkommande rapporter om att det förekommer skadegörelse, bilbränder och våldsbrott i Norberg. Situationen ser inte ut att bli bättre utan snarare värre.

Ansvariga politiker väljer tydligen att ducka för problemet – det verkar anse att det är någon annans ansvar att ta hand om problemet och som ett resultat av ­denna flathet får otrygg­heten växa.

Demokraterna presenterade för en tid sen en enkät som utvisade att 92 procent av dem som svarat på en­käten uttrycker en rädsla för att vistas i centrala Norberg under kvällar och helger.

Rädslan för att bli rånad eller överfallen är för stor för att man skulle vilja utsätta sig för faran. Vi publicerade också resultatet i media. Responsen från de politiskt ansvariga i kommunen var noll och intet.

Att det har blivit ett hårdare klimat i Norberg kan också den senaste tidens skadegörelse och våldsbrott vittna om. Efter återkommande skadegörelser överväger till exempel ägarna till Din-X att lägga ner macken i Norberg. Tragiskt och ett klart avbräck för servicenäringen om detta sker. Polisen står maktlös inför buset som nu verkar ha vunnit slaget om centrum.

Är det ett sådant Norberg vi vill ha? Ett centrum som står öde på kvällar och helgar där buset kan härja fritt. Det är i vart fall inte ett Norberg som Demokraterna vill ha – buset skall bort och invånarna skall återta kommandot över Norbergs Centrum – både på vardagar och helger. Nej, det är dags att sätta ner foten och kräva förändring.

Demokraterna kommer därför att lämna in ett förslag om att Norbergs kommun installerar trygghetskameror på centrala platser i Norberg. Buset är ljusskyggt och kamerorna skall förebygga brott och att kriminella element tar över Norbergs centrum. Vi enkla medborgare skall kunna känna trygghet i vardagen.

Hur det rent tekniskt skall gå till och vilka tillstånd som krävs överlåter vi till ledningskontoret att hantera. Målsättningen är att ­vinna Norbergs centrum och återskapa en trygg och harmonisk miljö för alla oavsett tid på dygnet. Det borde vara självklart för alla – åtminstone för Demokraterna.

Räcker inte detta så får vi väl likt Fagersta rekrytera väktare. Polisen verkar ju ha lämnat walkover till det mesta som handlar om trygghet i småorterna.

Christer Filipsson, John Ellard, Lennart Skansfors, Stefan Holm, Ann Lindgren, Erika Westling, Tommy Westling, Anders Brunnberg

Demokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons