Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lättare att nå Maldiverna

Maldiverna består av nästan 2 000 öar - många av dem svåra att
nå. Men en ny flygplats gör det lättare att se nationens södra
delar.

Landet består av cirka 99 procent vatten och tusentals små öar. Att upptäcka hela Maldivernas vidsträckta skärgård är inget som låter sig göras i första taget. Men nu har en ny flygplats invigts vid Gaafu Alifu-atollen, något som kommer att underlätta för resenärer att nå landets södra delar. Förut behövde turister från huvudstaden Malé resa en timme med sjöflygplan och en timme med speedboat för att ta sig till atollen, en resa som nu tar endast 45 minuter från huvudflygplatsen. Två gånger om dagen ska man trafikera den nya rutten.

Dåligt klimatval

I dagsläget befinner sig de flesta turistresorter i norr. Men från den nya flygplatsen Kooddoo Airport kommer man att nå flera nyöppnade turistorter i söder, något som väntas ge en skjuts åt landets besökarantal.

Vissa menar dock att det är oansvarigt av regeringen att öppna fler flygplatser samtidigt som de går ut med att den globala uppvärmningen är ett hot mot nationen.

När miljönätverket Mother Nature nyligen listade platser som kan försvinna på grund av klimatförändringar var Maldiverna nummer 5 på listan. Nationen riskerar att hamna under vattenytan om havsnivåerna fortsätter att stiga.