Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättsinne och populism i Norberg

Annons

Här byggs den omstridda idrottshallen.

Mikael Ladman, i insändaren 2/7 liksom i den föregående är det svårt att fånga upp vad du vill förmedla eller kritisera men vi gör ett försök.

Vi skall först deklarera att vi inte har för avsikt att ingå i Socialdemokraternas hyllningskör. Vår uppgift är att granska och ifrågasätta vad vi anser är felaktiga prioriteringar med efterföljande beslut.

Vi skall givetvis vara konstruktiva vilket vi uppfyller med flera medborgarförslag. Vi förstår att Mikael Ladman inte visste det eftersom han inte deltagit på något fullmäktigesammanträde sedan december 2016.

Vad gäller idrottshallen så vet du liksom vi att ett enigt fullmäktige redan fattat beslut om att den skall byggas. Byggnationen har redan börjat så det är bara att acceptera faktum. Grunden för vår kritik är inte hallen i sig även om den bara tillgodoser en begränsad mål- och intressegrupps behov. Fokus för vår kritik är att man tar 25 miljoner av ett riktat statsbidrag som skulle gå till välfärdssektorn och lägger dem på en idrottshall. Ett beslut som också i efterhand kritiserades av kommunrevisionen som lämnade in en allvarlig anmärkning mot beslutet.

Det menar vi är ekonomiskt lättsinne och en kortsiktig populistisk politik från alla partier i fullmäktige.

Vi försökte lyfta frågan i Nya Moderaterna men fick inte något stöd för vår ståndpunkt utan tvärtom visade ordföranden Ulf Segerbo tydligt att han stod bakom beslutet med samma argument som kommunalrådet framfört. En förbluffande ståndpunkt eftersom vi visste att partiet inte hade förändrat sin åsikt i frågan som var densamma som vi framförde. Till detta skall tilläggas att vice ordförande i moderaterna Lilli-Ann Källermark kritiserade beslutet i sin funktion som ordförande i kommunrevisionen.

Detta var droppen och att vi sedan gav upp och lämnade partiet hade sin grund i att det lokala partiet inte var intresserat av att driva någon oppositionspolitik och motarbetade oss som ville göra det. Sorgligt efterspel för ett parti med en fin historia och som en gång var näst största partiet i Norberg.

Rovdjursfrågan är oerhört viktig för dem i Norberg som har skog, jakt och djurhållning som intresse eller som huvudsaklig inkomst. De känner sig hotade av främst vargstammens utbredning. Mikael Ladman viftar bort ämnet och framställer istället vildsvinen som ett större hot.

Uttalandet är ett slag i ansiktet på oss som indirekt eller direkt drabbas av rovdjuren. Är detta Socialdemokraternas hållning i vargfrågan så låter kommunalrådets uttalande i Facebook i juni 2017 att "… Kommunens förhållningssätt, nu och alltid, är att verka för invånarnas bästa…" ihåligt. Vilka invånare ingår i Åsa Erikssons uppdrag eftersom den gruppen som vi syftar på bevisligen också är kommuninvånare.

Christer Filipsson

Lennart Skansfors

Demokraterna i Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons