Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Le inte mot fransmän”

Le inte mot fransmän ni inte känner och erbjud inte folk
från Hong Kong att sova i historiska byggnader - sådana råd får
brittiska hotellvärdar av en turistorganisation.

Anställda på hotell i Storbritannien har fått något ovanliga råd inför mötet med turister. I en ny information uppmanas de att "förutse japaners alla behov" och att "inte beskriva kanadensare som amerikaner". Om indier heter det att de är "vänskapliga men har en tendens att ändra åsikt".

Visit Britain har gjort en lång lista med råd - som alla utgår från olika nationaliteter. Om ryssar sägs det att man inte ska placera dem i små rum, utan i stället boka rum med högt i tak. Om tyskar eller österrikare klagar ska man "ofördröjligen ta itu med klagomålen". Deras sätt är direkt och krävande, på gränsen till oartigt och aggressivt, står det.

Brittisk press har hånat råden, skriver Daily Mail, som själva driver med listan.

Stereotyper

Men det är inte bara i England som man försöker dela upp turister i nationella stereotyper. Den franska turistorganisationen gjorde en liknande lista förra året, där brasilianare påstods vilja ha mycket fysisk kontakt. Man skrev också att spanjorer uppskattade saker som är gratis och sena middagar.