Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Legendaren hyllade 100-åringen

När Fagersta AIK firade 100 år på lördagskvällen var en av de främsta legendarerna i klubben på plats. Kjell Johansson menade att säsongen har varit en katastrof – men hyllade samtidigt den kommande satsningen.

Kjell Johansson har många säsonger bakom sig i FAIK, både som spelare och tränare. Hela 16 säsonger har han stått som tränare i båset. Johansson var på plats när FAIK firade 100 år på Brukshotellet under lördagen och var enligt egen utsago nöjd med kvällen.

Men något som han inte var lika nöjd med var a-lagets prestationer den gångna säsongen.

– Det är för dåligt för att vara FAIK. Det är underkänt, säger han och avslöjar sin egen idé om ett framgångsrecept:.

– Man måste få ungdomsledarna att jobba hårdare. Man måste bygga underifrån för att få ett juniorlag.

Men samtidigt ser Johansson framåt. FAIK:s ordförande Keijo Jokiniemi och sportchefen Stefan Persson talade under kvällen om klubbens nya satsning. Något som Johansson hyllar.

–Det är första gången jag har hört om att de ska satsa. Det som har varit tidigare är katastrof. Men nu verkar det som de har tagit tag i det. Man måste ha ett representationslag som är bra, säger han.

Läs mer: Årets spelare om utmärkelsen, ordföranden om ekonomin, sportchefen om energin från legendarerna och Håkan Lundbergh om vad som behövs för att FAIK ska bli ett topplag igen. Läs allt i måndagens FP.