Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Lill-Zlatan" siktar mot toppen

FOTBOLL. Västanfors IF:s Lovisa Hedin har gjort succé i sitt klubblag. Nu vill hon visa upp sig för landslaget på lägret i Halmstad.

Hennes utveckling i år har inte gått någon förbi. På tio matcher i division tre har hon gjort 13 mål. Lovisa Hedin är redo för nästa utmaning. Lovisa Hedin är uppväxt i Norberg. Hon började spela fotboll i tidig ålder i det som på den tiden hette Norbergs BK. I dag känner hennes medspelare och motståndare igen henne som en stor och stark

målskytt.

Men redan som flickspelare visade hon upp sina offensiva kvaliteter. Hon öste in mål för sitt lag i match efter match. Omgående fick hon smeknamnet ”Lill-Zlatan” av sina tränare Birgitta Gustafsson (Lovisas mamma) och Per-Åke Dömstedt. Men det var inte bara hennes sinne för mål som gjorde att hon förtjänade namnet.

– De tyckte att jag sprang för lite och att jag inte jobbade när jag förlorade bollen. Sedan blev jag också arg när jag inte fick passningar på rätt sätt, säger Lovisa.

Tempramentet finns fortfarande kvar, men i dag är det oftast glädje Lovisa utstrålar på fotbollsplanen eftersom det mesta går hennes väg i år. Och det är den glädjen och spelviljan hon ska visa när hon på söndag åker ner till Halmstad med Västmanlands F15-distriktslag.

– Jag trodde faktiskt inte att jag skulle komma med i laget. Gideonsberg har många duktiga 98:or, många som redan nu spelar i division 1, säger Lovisa.

Men nu står hon i alla fall med i truppen – vilket inte direkt är någon skräll.

– Jag har utvecklats mycket det senaste året. Förra året började jag att träna med a-laget. Det är stor skillnad på det och att spela med 98:orna. Det är en helt annan nivå, allt är mycket tuffare. Nu är jag mer van vid den sortens spel.

Lovisa har också haft flyt med sig. Till den här säsongen slutade Lena Antman i laget, en pålitlig målgörare. Och det var först när Lotta Nurmilehto skadade sig efter några matcher den här säsongen som Lovisa fick chansen på riktigt – och tog den.

– När Lena slutade visste jag att det fanns en chans för mig att få mer speltid. Och det har ju gått vägen nu...

På distriktslägret i Halmstad kommer landslagsledningen vara på plats. Matcherna ska filmas och att göra bra ifrån sig där kan vara en språngbräda mot spel i högre divisioner.

– Det skulle vara kul att någon gång i framtiden spela i allsvenskan. Och självklart är landslaget en dröm också.

Lovisa har redan presenterat sig i Västmanlands lag och visat att hon kan prestera mot tuffare motstånd än de lag hon brukar möta i regionen. När Västmanland mötte Stockholms lag i en träningsmatch gjorde Lovisa ett mål i 4–0-segern.

– Jag tror och hoppas att jag kommer att vara förstaforward i Halmstad nu, säger ”Lill-Zlatan”.

Mer: Läs i måndagens tidning om hur distriktslagsförbundskaptenen Gunnar Mattson tänker använda Hedin i Halmstad.