Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lista: FAIK:s drömvärvningar

Talanger, hemvändare och produktiva målskyttar. Önskelistan över möjliga nyförvärv är lång för Fagersta AIK. Här ger sportchefen Stefan Persson sin syn på de tilltänkta tillskotten.
– Det blir ingen främlingslegion om vi får hem de här pojkarna, säger han.

Stefan Persson har fortsatt kontakt med flera spelare som möjligtvis kan förstärka truppen.Så här säger Persson om de jagade spelarna:

Oliver Nordmark (fd FAIK), Luleå J20: ”Vi ser Oliver som en center i någon av de främre formationerna. Han kan både vara passningsläggare och hänga dig någon balja själv.”

Victor Hedfors (fd FAIK), Grums J20: ”Han är skridskostark och ambitiös. Han gör alltid sitt jobb för laget.”

Felix Arnqvist (fd FAIK), Färjestad J20: ”Det är en avig spelare som är på rätt plats vid rätt tillfälle. Han har haft en jättefin utveckling.”

Jesper Mattson (fd FAIK), Leksand J20: ”Jag tror inte på det realistiskt. Vad jag förstår det har han gjort det jäkligt bra i Leksand. Men man ska aldrig säga aldrig.”

Samuel Blücher (fd FAIK), Hedemora: ”Han är en härförare i backlinjen, stark som en björn. Framför allt mycket användbar i boxplay.”

Sebastian Varjomaa (fd FAIK), Hedemora: ”När han spelade här gjorde han ett bra jobb. Det är en back vi hemskt gärna vill ha tillbaka.”

Karl Hassel, Hedemora: ”Vad jag förstår har det varit Hedemoras bästa center i år. En otroligt smart spelare som får fram puckar som ingen annan. Det är en spelare som jag håller högt och hemskt gärna skulle vilja ha in.”

Victor Blom (fd FAIK), Falun: ”Victor tror jag jättemycket på. Han är träningsvillig, stor och stark. Han gjorde ett kanonjobb här och alla var nöjda med honom.”

Dennis Gustafsson (fd FAIK), Avesta: ”Han är en otrolig sniper och har otroligt fina handleder. Dennis tror jag stenhårt på. Men han trivs bra i Avesta och det har jag den största respekten för.”

Henrik Sternebäck, Avesta: ”Spelartypen är enklast att jämföra med Tobias Eriksson. Han har en otrolig fysik och är en riktig energispelare.”

Martin Hällströmer, Smedjebacken: ”Säsongen som gick gjorde han över 50 poäng. Han har alla verktyg. Han är rapp, snabb på skridskorna, jobbar hårt och är en otrolig målskytt. Det är en offensiv spelare som vi naturligtvis vill ha.”

Mattias Bergström, Smedjebacken: ”Han har en fantastisk skridskoåkning och är också en spelare som har producerat.”

Erik Gustafsson (fd FAIK), Smedjebacken: ”Det är en ung back som har skolats om från forward till back. Han är otroligt rörlig. Jag tittade på honom i kvalet och han är även en bra passningsspelare. Det är en spelare jag verkligen hoppas på att vi kan knyta till oss.”

Anton Svanström, Västervik: ”Anton har sagt att han kan tänka sig att röra på sig. Han spelade tidigare i det berömda J18-laget i Skellefteå som fostrade flera NHL-spelare. Han är en otroligt spelskicklig back.”